7 Azam Popular 2018. Korang Punya Yang Mana?

Posted on

Sudah hampir dua minggu kita memulakan tahun 2018 dan rasanya masing-masing tengah sibuk mengejar azam baru sebab takut tak tercapai pula nanti.

Macam mana dengan azam korang tahun lepas? Dah tercapai ke belum? Kalau belum, jangan risau. 2018 kan ada. Hehe..

Seperti biasa, masuk saja tahun baru mesti macam-macam azam yang korang buat kan. Berikut merupakan antara 7 azam popular setiap tahun.

  1. Nak kurus!

Sumber foto: Instagram Kilafairy

Azam cliché setiap tahun. Bila dah sarung seluar pun sendat, baju ketat dan naik tangga sikit dah mengah, memang wajib la jawabnya untuk korang teruskan azam nak kurus ni. Tapi, jangan hangat-hangat tahi ayam ok?

  1. Simpan duit

Sumber foto: Google

Umur dah semakin meningkat, dah mula rasa nak menyimpan untuk masa depan pula. Simpan duit nak kahwin, beli rumah dan janji tak nak boros lagi.

  1. Luangkan bersama orang tersayang

Sumber foto: Instagram Neelofa

Sibuk sangat bekerja kadang-kadang sampai tak ada masa bersama insan tersayang. Jadi, azam baru ni boleh la kot kalau nak curi masa sikit untuk luangkan masa bersama keluarga.

  1. Cari boyfriend/girlfriend

Sumber foto: Instagram Fazura

Sebelum ni bukan kata tak ada pasangan, tapi dah masuk tahun baru ni kekonon nak cari bf/gf yang betul-betul serious dalam relationship. Tak mau buang masa dah. Gitcheww!

  1. Travel

Sumber foto: Instagram Anzalna

Ada yang simpan hasrat nak travel satu dunia, ada juga yang nak habiskan round satu Malaysia dulu. Tak kisah la mana-mana, tapi tahun baru ni atleast sekali kena travel ke tempat baru.

  1. Tambah berat badan

Sumber foto: Instagram Maya Karin

Siapa kata semua orang nak kurus? Ini masalah bagi mereka yang mempunyai berat badan terlalu rendah. Kurus sangat pun tak cantik kan?

  1. Amalkan gaya hidup sihat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *