“Kecamlah saya, tapi jangan kaitkan ibu” – Ismail Izzani

Posted on

Ismail tak mampu halang kecaman netizen.

“Tapi iyalah, saya tak mampu halang itu semua. Saya hanya mampu berdoa semoga mama sihat dan semuanya baik-baik sahaja,” katanya kepada mStar Online.

Ismail ditemui semasa pelancaran lagu Luar Biasa yang diadakan di Red Box Plus, Pavilion, Kuala Lumpur pada Jumaat.

Dalam majlis tersebut, Ismail turut menyambut ulang tahun kelahirannya ke-18 pada 13 April.

Foto bersama ibu yang dimuat naik di laman Twitter turut menerima kecaman netizen.

Menerusi muat naik di Twitter pada Isnin, Ismail berkongsi foto bersama ibunya yang juga penyanyi popular era 80-an dengan kapsyen, never cheated on her (jangan pernah menipu dia).

Gara-gara kapsyen tersebut, netizen mula mengaitkan semula isu curang dengan bekas kekasih iaitu Sharifah Rose dan secara tidak langsung ibunya turut menerima tempias kecaman.

Sementara itu, penyanyi lagu Sabar ini memberitahu dia lebih selesa mendiamkan diri dan tidak membalas komen negatif berkenaan.

Ismail bersama enam pemenang cabaran tarian Luar Biasa semasa pelancaran lagu tersebut di Red Box Plus Pavilion, Kuala Lumpur.

Baginya, orang luar tidak mengetahui perkara sebenar yang berlaku dan mereka hanya membuat andaian sendiri.

“Saya lebih selesa untuk diamkan diri dan tak balas komen yang menyakitkan hati itu. Biarlah sebab mereka tak tahu apa yang berlaku.

“Awalnya saya agak putus asa dengan apa yang terjadi, tapi mama bagi semangat untuk saya jadi kuat semula dan dia selalu pesan kepada saya inilah cabaran bergelar anak seni.

Ismail menjadi sasaran peminat apabila model hijabista, Sharifah Rose mendakwa remaja itu bersikap curang terhadapnya sebanyak enam kali.

“Saya masih muda dan banyak lagi benda perlu belajar. Jadi, saya mahu move on dan teruskan karier seperti biasa,” katanya.

Sebelum ini, Ismail tampil membuat permohonan maaf kepada peminatnya di Twitter selepas Sharifah Rose yang juga merupakan seorang model hijabista mendakwa remaja itu bersikap curang terhadapnya sebanyak enam kali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *