Netizen tak puas hati kenyataan Zul Ariffin

Posted on

Hubungan Zul dan Zahirah berakhir selepas tiga tahun bercinta.

“Zahirah pun tidak memberi kenyataan buruk tentang Zul. Sama ada benar atau pun tidak, rasanya tidak perlu mengaibkannya,” antara komen pengikutnya di Instagram.

ARTIKEL BERKAITAN: “Saya cium jenazah ibunya, Zul tak patut cakap begitu”- Zahirah

Menerusi kenyataan Zul kepada sebuah portal berita, pelakon itu memberitahu salah satu punca dia membuat keputusan berpisah disebabkan kelakuan Zahirah berswafoto berhampiran jenazah Allahyarham ibunya yang dianggap tidak sopan.

Zul berkata, perkara itu membuatkan dia tawar hati dan enggan menerima Zahirah sebagai seorang isteri.

Ibu Zul iaitu Allahyarham Robiah Nasir meninggal dunia pada 5 Disember 2017.

Zul Ariffin.

Netizen turut menggesa Zul menunjukkan bukti Zahirah mengambil gambar swafoto seperti didakwanya.

Dalam pada itu, ada juga dalam kalangan pengikutnya merasakan tidak adil untuk terus menyalahkan Zul hanya kerana kenyataan dikeluarkan dan menasihatkan agar netizen berhati-hati menuduhnya.

Peminatnya percaya Zul sudah berfikir masak-masak sebelum membuat sebarang kenyataan dan berkemungkinan tindakannya itu kerana terlalu memendam perasaan sebelum ini.

“Jangalah kita pula yang mengadili apa yang betul dan tidak kerana yang lebih tahu dalam hal ini adalah tuan punya badan sendiri.

“Apa kata lebih baik sebagai peminat kita mendoakan sahaja yang baik-baik buat Zul mahupun Zahirah,” tulis seorang pengikutnya.

Tags / Kata Kunci: Zul Ariffin , Zahirah McWilson

MStar