“Sekarang kau boleh ketawa, tapi tahulah nasib kau nanti Allah balas!” – Ziana Zain

Posted on

Mengikut pindaan itu, Armin didakwa mendatangkan kecederaan terhadap salah seorang anaknya dengan menggunakan rotan sehingga menyebabkan luka dan lebam pada tangan mangsa dalam kejadian yang didakwa berlaku di kediaman mereka di Denai Alam, di sini.

Pertuduhan itu mengikut Seksyen 232 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga setahun atau denda maksimum RM2,000 atau kedua-duanya sekali.

Pendakwaan itu dikemukakan oleh Timbalan Pendakwa Raya, Megat Mahathir Megat Tharih Afendi.

Ziana ditemani oleh adiknya, Anuar Zain ke mahkamah.

Armin bagaimanapun mengekalkan pendirian tidak bersalah dan kes itu akan disebut semula pada 28 Mei ini.

Sebelum ini, Armin pertama kali didakwa mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan pada 6 Mac lalu yang jika didapati bersalah tertuduh berdepan dengan hukuman penjara sehingga 10 tahun atau denda atau sebatan.

Pertuduhan itu kemudiannya dipinda kepada Seksyen 324 Kanun Keseksaan dan dibaca bersama Seksyen 326.

Berdasarkan akta tersebut, Armin berdepan dengan hukuman dua kali ganda hukuman atas sabitan kesalahan di bawah Seksyen 324 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan penjara sehingga 10 tahun atau sebat atau boleh dikenakan denda.

Ziana dan Armin bernikah pada 9 Mei 1998 dan hasil perkahwinan mereka dikurniakan empat orang cahaya mata, Muhammad Aiman, 18, dan Muhammad Ammar, 14, serta pasangan kembar, Muhammad Ariel dan Siti Nur Kaseh, 9.

Perkahwinan mereka mencatat sejarah tersendiri kerana ia diadakan secara terbuka dengan kehadiran ribuan peminat yang ingin menyaksikan detik istimewa itu selain ia disiarkan secara langsung menerusi TV3.

Tags / Kata Kunci: Ziana Zain , Armin Zaharin

MStar