Siti Sarah Didik Anak, Orang Lain Pula Jadi Penyibuk

Posted on

“Anak kecil mungkin tak faham janji itu apa, tapi kita harus bagi mereka faham berkenaan janji. Jadi, lama-kelamaan anak itu akan faham tentang janji.

ARTIKEL BERKAITAN: Belum Ada Rezeki Siti Sarah…

Siti Sarah dan suami, Shuib ada cara mendidik anak. Foto Instagram: @sitisarahraissuddin

“Sekiranya terjadi lagi pergaduhan, saya akan ingatkan mereka tentang janji yang pernah dibuat dan mereka akan terima hukuman,” tulisnya di laman Instagram.

Menerusi video yang di muat naik di laman tersebut, Siti Sarah meminta dua anaknya iaitu Uwais Alqarni dan Dzahira Talita Zahra berikrar supaya tidak mengulangi kesilapan tersebut lagi.

Siti Sarah yang memegang rotan turut memarahi kedua-duanya kerana bergaduh dan memukul antara satu sama lain.

Permata hati Siti Sarah dan Shuib, (dari kiri) Ariq Matin, Dzakira Talita Zahra dan Uwais Al Qarni.

Sementara itu, isteri kepada pelawak Shuib Sepahtu ini berkata ibu bapa memainkan peranan penting dalam mendidik anak supaya tidak memungkiri janji.

“Apa-apa pun setiap apa yang dilakukan haruslah bermula dengan ibu dan ayah. Seperti saya, apa yang saya janjikan pada anak, saya akan kotakan.

“Saya tidak akan menurut kehendak anak-anak hanya kerana tak nak dengar mereka menangis dan memberikan janji-janji kosong supaya anak tak buat perangai. Sekiranya saya kata tidak, bermakna tidak kerana anak harus dididik,” katanya.

Siti Sarah memohon maaf andai cara dia mendidik anak mengguris hati netizen.

Dalam pada itu, penyanyi lagu Kesetiaan ini turut memohon maaf kepada pengikut di laman tersebut yang terguris hati menyaksikan cara dia mendidik anak-anak.

“Itu hanya sekadar pendapat, maafkan saya sekiranya menguris hati kerana saya juga manusia biasa tidak terlepas dari membuat kesilapan,” tulisnya.

Sehingga kini, video tersebut menerima lebih 500,000 jumlah tontonan dan mendapat pelbagai komen daripada pengikut yang bersetuju dengan cara Siti Sarah menegur anaknya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *